Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
Minidag 24-9-22





Atalante D2 doet weer mee!
04 december 2016


De dames van het tweede hebben de afgelopen weken goede zaken gedaan. Maar liefst 3 wedstrijden op rij werden gewonnen! De eerste was een uitwedstrijd tegen Schwich Hooglanderveen D1. Een team met hele jonge meiden die gebrand waren op een overwinning. 

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Atalante trok de eerste set wel meteen aan het langste eind door deze met 29-27 te winnen. De tweede set had Atalante wat moeite om de pass onder controle te houden en kon de set niet naar zich toe trekken. Deze werd verloren met 18-25. Met goede moed werd begonnen aan de 3e set.  

Irma Schouten uit dames 3 speelde deze wedstrijd mee en zij had een positieve invloed op het team. 

Het werd wederom een spannende set maar het lukte Atalante op doorzettingsvermogen om te winnen met 27-25. Ook de laatste set haalden de meiden alles uit de kast en sleepten de set binnen met 25-22 en daarmee ook de wedstrijd. Een 3-1 winstpartij!

Een week later werd er in de Boei gestreden tegen Sovoco D3. Een team dat onderin de competitie meedraait dus een overwinning moest er wel in zitten.

Met de winstpartij van de week ervoor nog vers in het geheugen gingen de meiden weer van start.

Vanaf het begin liep het lekker, de pass werd goed bij de spelverdeelster gebracht en aan het konden de aanvalster het goed afmaken. Met 25-19  en 25-11 werden de eerste twee sets vrij makkelijk gewonnen. De 3e set is altijd een lastige en dat bleek ook in deze wedstrijd want Atalante kon even de regie niet houden en verloor helaas met 25-23. De vierde set konden de meiden zich herpakken en haalden alles uit de kast om geen vijfde set te hoeven spelen. Dat lukte goed want ook deze set werd vrij makkelijk gewonnen met 25-14. De tweede winstpartij op rij was binnen.

De derde wedstrijd werd gespeeld op zaterdagmiddag in Maartensdijk tegen Salvo’67 D2. 

Het hele team was compleet, alleen Carin van Kouwen kon door een blessure niet spelen maar zij nam deze wedstrijd de coaching voor haar rekening. Martine Bouterse stond deze wedstrijd voor het eerst na een langlopende blessure weer in het veld en coach Carin had zowaar 3 wissels tot haar beschikking. Vorig seizoen werden de middagwedstrijden altijd verloren, dit moest doorbroken worden en aan deze missie wilden de dames deze eerste middagwedstrijd meteen beginnen.

Salvo staat helemaal onderaan in de competitie dus een overwinning zou moeten kunnen. Maar we juichen nooit te vroeg, eerst maar eens wat laten zien. De eerste set werd er vol overtuiging gespeeld en vooral Marjan zat lekker in de wedstrijd. Zij had verdedigend en aanvallend meteen de slag te pakken. Het eind van de set slopen er bij iedereen wat persoonlijke foutjes in waardoor de eerste set werd verloren met 26-24. De winningmood van de vorige wedstrijden kon gelukkig meteen weer worden opgerakeld en de volgende drie sets werd alles uit de kast gehaald om te winnen. Door de vele wisselmogelijkheden kon er steeds weer vers bloed het veld in worden gestuurd en wisten de meiden de volgende 3 sets en daarmee ook de wedstrijd met 3-1 te winnen. 

Ook afgelopen vrijdag werd er weer een wedstrijd gespeeld in de Boei en wel tegen de koploper uit de competitie. Wederom een complete selectie en veel wisselmogelijkheden. Een pittige wedstrijd en voor het eerst ook veel publiek op de tribune. Volgende week mogen de meiden om 16.15 in IJsselstein aan de bak tegen de nummer 2 uit de competitie. 



Naar het overzicht